donderdag 29 januari 2015

Dikkie Dik

Wellicht heb je hem al voorbij zien komen op het 't Uiltje, het blog van mams en mij samen, maar ik wil hem hier toch ook nog even laten zien: Dikkie Dik! Via de Facebookpagina van ons blog kreeg ik de vraag of ik Dikkie Dik kon haken. Gelukkig is er een mooi patroon van!




Het patroon van Dikkie Dik is niet erg lastig, hij was wat haken betreft zo klaar! Alleen de strepen op zijn lijf en kop vroegen wat meer tijd. Net als de voetzooltjes. In het patroon zijn ze gemaakt van vilt, maar daar had ik niet de juiste kleur van. Uiteindelijk heb ik de voetzooltjes ook maar gehaakt. 

Het patroon van Dikkie Dik heb ik via Etsy gekocht. Ik heb voor Dikkie Dik fel oranje katoen gebruikt, namelijk Katia Capri. De fel oranje katoen liet zich niet gemakkelijk fotograferen, helaas. Ik kan niet wachten tot alles buiten weer mooi groen is, dan kan ik de foto's weer buiten maken. 

zaterdag 24 januari 2015

Winter!

Wat een verrassing toen ik vanmorgen uit het raam keek! Er lag een behoorlijk laag sneeuw! Ik neem de weervoorspellingen tegenwoordig met een korreltje zout, dus ik had het niet verwacht. Het leverde een paar mooie plaatjes op. Gemaakt vanaf de drempel van de voordeur, in pyjama en op sokken.







Ligt er bij jullie ook sneeuw? 


vrijdag 23 januari 2015

Roodborstje

De afgelopen week zag ik hem eigenlijk iedere dag wel een paar keer door onze tuin scharrelen, het roodborstje. Naast het roodborstje krijgen we ook vaak bezoek van de koolmezen en pimpelmezen, maar die zijn lastig op de foto te zetten. Ze zijn zo alert en zo snel!


Het roodborstje laat zich rustig bekijken en poseert netjes voor de foto. Misschien geniet hij net als ik van het heerlijke winterzonnetje. Helaas moesten we dat zonnetje vandaag weer missen... Op de volgende foto vloog het roodborstje net weg, met een stukje brood in zijn bek. 


Gisteren zag ik het winterkoninkje ook weer. Helaas was ik weer te laat met de camera. Het is zo'n prachtig, maar klein vogeltje! Ik hoop dat ik hem toch nog een keertje op de foto krijg! 

Vandaag nog even een lekker eind wezen wandelen, door het bos. Het was grijs, mistig en koud buiten, maar wat was het mooi! De bomen en struiken zaten onder de rijp, een prachtig gezicht! Ik had mijn camera mee, maar de foto's zijn erg donker geworden.

zondag 18 januari 2015

Vogels tellen

Dit jaar heb ik, of beter gezegd hebben wij, voor het eerst meegedaan met de Nationale Tuinvogeltelling. Gisteren waren er nauwelijks vogeltjes te zien in de tuin, gelukkig vanmorgen wel. Het is de bedoeling om een half uurtje de vogels in de tuin te tellen en dat deden wij.

Wij zagen: 
4 huismussen 
3 merels 
2 koolmezen 
2 pimpelmezen 
1 roodborst 

De roodborst komt wel vaker lang bij ons in de tuin en snoept regelmatig van de broodkruimels in het voederhuisje. Een week of wat geleden heb ik dat ook vast kunnen leggen met de camera. Kijk maar:


En ook mijn vriend pakt zo af en toe de camera om een poging te doen de razendsnelle meesjes op de foto te zetten. Het is hem gelukt om een pimpelmeesje op de foto te krijgen. Kijk maar: 


Helaas hebben we het winterkoninkje dit weekend nog niet gezien. Regelmatig scharrelt het winterkoninkje bij ons door de tuin, in de beschutting van de heg. Een heel mooi,bijzonder vogeltje! 

En op het moment dat ik dit berichtje voor mijn blog type, hipt er een ekster door de tuin! Helaas is het half uurtje al voorbij en heb ik onze telling al doorgegeven. Op naar volgend jaar, dan doen we gewoon weer mee! 

dinsdag 6 januari 2015

Kater Theo

Op de laatste dag van het oude jaar, zette ik Kater Theo nog even in elkaar. Ruim voor kerst was hij wat het haken betreft al klaar, maar vanwege een andere opdracht had ik hem even aan de kant gelegd. Ook deze keer was het haken binnen een paar avondjes klaar. 




Kater Theo is een patroon van Stip & HAAK. Ik heb hem gehaakt met het prachtige Stonewashed garen van Scheepjes, net als de vorige keer. Alleen heb ik nu roze/paars gebruikt in plaats van licht groen. Fotograferen was wat lastig, in verband de donkere dagen. 

Oh ja, binnenkort volgt er een blogje over de deken Het is gelukt, hij is eindelijk af! Aan de ene kant jammer, want nu heb ik geen groot project meer. Aan de andere kant zo ontzettend blij dat ik er eindelijk vanaf ben!