zondag 28 juli 2013

Rupsje Nooitgenoeg

Kijk eens wat er rond kroop in mijn tuin? Je ziet het goed, Rupsje Nooitgenoeg. Als dit rupsje mijn prachtige stokrozen en donkerrode zonnebloemen maar laat staan...


In het Engels heet het rupsje "The very hungry caterpillar". Klinkt dat niet heel groot en monsterlijk? Zo monsterlijk vind ik mijn Rupsje Nooitgenoeg er niet uit zien. Dit rupsje is ook niet zo groot geworden en ik vind het rupsje er nog best heel lief uit zien!



Voor het maken van Rupsje Nooitgenoeg had ik eerst een patroon gevonden wat me uiteindelijk niet zo aan stond. Toen ben ik nog even gaan zoeken op internet en vervolgens kwam ik uit op het blog van Corine (blog: Corine's Haakwerk). Zij heeft een eenvoudig patroon van Rupsje Nooitgenoeg. Natuurlijk heb ik her en der nog mijn eigen aanpassingen gedaan, zoals eigenlijk altijd.

Nu ga ik gauw mijn spullen pakken voor een gezellige dag met vriendinnetjes! Het is alweer een tijdje geleden dat we elkaar gezien hebben, wordt hoog tijd dus!!! Ik heb er zin in!

vrijdag 26 juli 2013

Waxinelichtjes

Het is alweer even geleden dat ik een berichtje heb geplaatst op mijn blog. Dat wil niet zeggen dat ik niet stil gezeten heb. De afgelopen twee weken veel gewerkt, bijna twee volle weken. Daarnaast natuurlijk heerlijk genoten van prachtige zomeravonden waarop eindelijk eens lekker lang buiten gezeten kon worden!

Terwijl ik genoot van de lange avonden, heb ik ook nog het één ander gehaakt. Elk vrij uurtje wordt er flink gehaakt, de kraam van mijn mams en mij moet natuurlijk wel een beetje gevuld zijn. Voor als je het gemist hebt, wij staan zondag 18 augustus op een kleine markt in Gasselternijeveenschemond.

Voor de markt wilde ik graag nog een paar waxinelichtjes maken. Daarvoor heb ik kleine babyvoedingpotjes gebruikt. Helaas ben ik er nu alweer door heen, had gedacht dat ik er nog meer had. Voor nu heb ik twee setjes klaar.




Voor de liefhebbers heb ik hieronder het patroon uitgeschreven. Het gehaakte jasje zit behoorlijk strak om het potje. Je moet dus zelf even kijken hoe je uit komt.

Nodig:
-          Potje van een fruithapje (klein) 
-          Katoen (Scheepjes Larra)
-          Haaknaald 3 mm

Patroon:
1.       Start met het maken van een magische ring (MR)
2.       Haak 6 vasten in de ring (6v)
3.       Haak in elke vaste 2 vasten (12v)
4.       Haak in elke 2e vaste twee vasten (18v)
5.       Haak in elke 3e vaste twee vasten (24v)
6.       Haak in elke 4e vaste twee vasten (30v)
7.       Haak in elke 5e vaste twee vasten (36v)
8.       Haak in elke vaste één vaste (36v)
9.       Haak in elke 6e vaste twee vasten (42v)
10.   Haak 3 lossen (1e stokje), haak in elke volgende steek één stokje (42 stokjes)
11.   Haak in elke steek één vaste (42v)
12.   Haak 3 lossen (1e stokje), haak in elke volgende steek één stokje (42 stokjes)
13.   Haak in elke steek één vaste (42v)
14.   Haak 10 lossen (1e boog), haak één vaste in de 6e steek van de vorige toer. Haak op deze manier nog 6 lossenboogjes (7 boogjes in totaal). Haak 5 halve vasten tot je in het midden van het eerste boogje bent.
15.   Herhaal toer 14
16.   Haak 5 lossen (1e boogje), haak één vaste in het midden van de boog van de vorige toer. Haak op deze manier nog 6 lossenboogjes (7 boogjes in totaal)
17.   Haak 5 vasten in de lossenboog, 1 vaste in de vaste van de vorige toer. Herhalen tot het einde van de toer (42v)
18.   Haak elke 5e en 6e samen (36v)
19. Sierrandje: Sla 1 steek over, haak 5 stokjes in dezelfde steek, sla nogmaals één steek over, haak een halve vaste in de volgende steek. Dit herhalen tot het eind van de toer (komt niet helemaal uit, ik heb een beetje gesmokkeld).  

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn over het patroon zijn, dan hoor ik het natuurlijk graag! Ik heb het zelf inmiddels meerdere keren gehaakt, maar weet dus verder niet of er nog eventuele foutjes in zitten. Veel haakplezier!


Ik ga weer verder, genieten van mijn mijn vrije dag! Beetje rommelen in huis en natuurlijk lekker verder met haken. Morgen nog een dagje werken en dan woensdag pas weer. Zondag gezellig met een paar vriendinnen bij een anderen vriendin op bezoek. Kortom, genoeg leuke dingen te doen! 

zaterdag 13 juli 2013

Kijk nou!

Dit lieve kleine aapje zat een tijdje terug ineens in de boom bij ons in de tuin. Ik heb hem maar gezellig mee naar binnen genomen.


Het is een patroontje van Christel Krukkert en stond in de Hobbyhandig (nr. 166 - maart/april 2012). De Hobbyhandig kocht ik via Marktplaats.

Voor de rest ben ik lekker aan de haak op het moment. Eindelijk al mijn liggende projectjes afgemaakt en al weer begonnen met wat nieuws, maar mijn garen is op. Als het goed is komt vandaag het nieuwe garen, besteld bij Echtstudio.

Kater Theo is inmiddels klaar, hier konden jullie lezen dat ik daar aan begonnen was. Nu ben ik bezig met Schaap Suusje. Het haken met Phildar Douce viel mij erg mee. Binnenkort volgen de foto's nog wel hoor.

Nu eerst lekker genieten van het weekend tot en met maandag. Daarna een hele week aan het werk, dus als jullie denken, wat is het hier stil, dan weten jullie waarom!

Geniet van het weekend, met hopelijk mooi weer! 

dinsdag 9 juli 2013

Genieten

Genieten met een hoofdletter G! Dat is wat ik doe met dit prachtige zomerweer. Ik ben bijna niet binnen te vinden, ik zit lekker buiten in de tuin. Ik geniet er maar even goed van, voor je het weet is het weer voorbij.


Luieren in een tuinstoel in de zon met een goed boek. Of met een haakwerkje. Op en top genieten in een prachtige tuin waar de stokrozen bijna in bloei staan. Ik kan niet wachten!

Knutselspulletjes mee naar buiten genomen en eens een ideetje uitgeprobeerd. Ik zag het hier, op Pinterest. Het komt volgens mij ergens van een blog. Dankzij Karolien heb ik de link naar het blog van Bien (kijk hier). Bedankt Karolien!




De notitieboekjes komen van de Hema, het tape van de Wibra en Action en de plaatjes zijn van een Lotto van de kringloop. De stempeltjes kocht ik bij Pipoos, net als het stempelkussen. Heerlijk aan de slag geweest en ik ben blij met het resultaat! 

Leuke, kleine notitieboekjes zijn het geworden. Handig om op voorraad te hebben. Voor een Snail Mail of gewoon eens een cadeautje voor iemand.

P.S. Ik heb mijn fotopagina's 'Foto's Haken' en 'Foto's Creatief' bovenaan mijn blog weer eens even bij gewerkt, voor wie dat leuk vindt! 


maandag 8 juli 2013

Cadeautje

Afgelopen vrijdag is mijn nicht getrouwd. Donderdagavond waren wij alvast vertrokken naar Noord-Brabant, want wij mochten er de hele dag bij zijn. Het was een prachtige dag met een stralend bruidspaar! Zaterdagavond laat waren we weer thuis, we hebben gelogeerd bij mijn tante. Gisteren hebben we thuis met zijn tweetjes genoten van een zonovergoten dag!

Om zo een envelop te geven vond ik wat saai. Ik omhaakte een doosje en haakte twee uiltjes. Alles in natuurlijke, neutrale tinten. Het cadeautje viel in de smaak!






Het uiltje is naar een patroon van Matawi's Crea's (blog). Het uiltje heb ik wel kleiner gemaakt, omdat het anders te groot werd voor op het doosje. Het doosje heb ik gehaakt naar eigen inzicht, net als het hoedje van de bruidegom.

P.S. Dit keer was ik gelukkig niet vergeten om foto's te maken van het cadeautje! ;)